Saturday, October 24, 2020
Home ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Mέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου Society of Robotic Surgery, SRS

Mέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου Society of Robotic Surgery, SRS

Νέα Διεθνής Τιμητική Διάκριση του Δρος Κ Μ Κωνσταντινίδη, MD, PhD, FACS. Επανεξελέγη μέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου της «Society of Robotic Surgery, SRS» που έχει έδρα στο Orlando της Florida και εκπροσωπεί όλες τις χειρουργικές ειδικότητες!

Με τις εφαρμογές της υπερσύγχρονης ιατρικής ρομποτικής τεχνολογίας στην Ελάχιστα Τραυματική Χειρουργική και τα έως τώρα συναρπαστικά αποτελέσματα της ασχολήθηκε διεξοδικά και με μεγάλη επιτυχία, το 10ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, «Society of Robotic Surgery, SRS».

Τίτλος του συνεδρίου:
«Robotic Surgery: Past, Present and Future…10 Years and Beyond»

Το συνέδριο έλαβε μέρος στο Ορλάντο της Φλώριδας, στις 20 με 23 Ιουνίου, 2019 και το παρακολούθησαν πλέον των 800 γενικών χειρουργών, ουρολόγων, γυναικολόγων, θωρακοχειρουργών, ορθοπαιδικών, νευροχειρουργών, καρδιοχειρουργών, και ωτορινοραλυγγολόγων.

Όλοι οι ομιλητές είχαν ως κύριο θέμα τις ρομποτικές ογκολογικές επεμβάσεις και οι γενικοί χειρουργοί αφιέρωσαν πολλές ώρες συζήτησης για τις οικολογικές επεμβάσεις οισοφάγου, στομάχου, παγκρέατος, χοληφόρων, ήπατος, επινεφριδίων, σπληνός, παχέος εντέρου και ορθού, επεμβασεις που γίνονται από το το 2006 ρομποτικά από τον Δρα Κ Μ Κωνσταντινίδη.

Εκτός των καθαρά ιατρικών ομιλιών υπήρχαν πολλά στρογγυλά τραπέζια με Διευθύνοντες Συμβούλους και Διοικητικά Στελέχη πολλών νοσοκομείων αλλά και ασφαλιστικών εταιρειών της Αμερικής και Ευρώπης που συζήτησαν τις εξελίξεις της ρομποτικής και ψηφιακής χειρουργικής και την ανάγκη να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία και να εκπαιδευτούν οι χειρουργοί. Τα πλεονεκτήματα για τους ασθενείς είναι αναμφισβήτητα, όπως είπαν όλοι ανεξαιρέτως, και όσο καλύτερα είναι εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι οι σύγχρονοι χειρουργοί τόσο αποφεύγονται οι επιπλοκές και πέφτει το κόστος.

Πολλα νέα ρομποτικά συστήματα, εκτός του da Vinci Xi, της εταιρείας Intuitive, παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες κατασκευής στους συνέδρους, όπως τα νέο ρομπότ Senhance της εταιρείας TransEnterix, το SPORT της Titan Medical για χειρουργική μιας τομής, CMR Versius, Medtronic, Medrbotics,, Medicaroid και το πολλά υποσχόμενο της Verb, που είναι από την συνεργασία της Google με την Johnson & Johnson και θα αναφέρεται ως ψηφιακή χειρουργική, “Digital Surgery” και άλλα!

Ο Δρ Κ Μ Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής και Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Adjunct Professor of Surgery of Ohio State University, USA, Γραμματέας Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής CRSA, Μέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου της SRS, you Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Επίτιμος Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης
συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος και μίλησε για:

1. «Ρομποτική Χειρουργική Όγκων Παγκρέατος και Δωδεκαδακτύλου. Η εμπειρία μας 13 Ετών στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.»

2. «Ρομποτική Αποκατάσταση της Μεγάλης Διαφραγματοκήλης και της Γαστροοισοφαγικής Παλλινδρόμησης. Άμεση Βελτίωση Ποιότητας Ζωής, εξάλειψη κινδύνων από την νόσο και από τα φάρμακα. Video της Τεχνικής μας»

3. «Ρομποτική Αποκατάσταση Συνδρόμου Άνω Μεσεντερίου Αρτηρίας . Πρώτη Διεθνώς Εμπειρία Τριών Περιστατικών από το 2006 Έως Σήμερα. Video της Τεχνικής μας»

Στην ομιλίες αυτές παρουσιάστηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που αποδεικνύουν τον τρόπο μελέτης, σχεδιασμού και εκτέλεσης των ρομποτικών αυτών επεμβάσεων με την πλέον σύγχρονη αεοροδιαστημική τεχνολογία ούτως ώστε να υπάρχει το άριστο αποτέλεσμα, μηδαμινός πόνος, αποφυγή μετεγχειρητικών λοιμώξεων και συμφύσεων, ελάχιστη νοσηλεία, άριστα ογκολογικά αποτελέσματα,κλπ.

Στον Δρ Κ Μ Κωνσταντινίδη έγινε απονομή τιμητικής διάκρισης από το προεδρείο του συνεδρίου για την συνδρομή του στην εφαρμογή και εξέλιξη της ρομποτικής χειρουργικής και την τεράστια προσφορά του στην εκπαίδευση και επίβλεψη άλλων χειρουργών σε όλη σχεδόν την Ευρώπη! Επίσης διότι ήταν ο πρώτος που εφήρμοσε την ρομποτική χειρουργική Single Site και πρωτοπόρησε στις ρομποτικές τεχνικές για αποκατάσταση της κήλης των κοιλιακών τοιχωμάτων και της κήλης των αθλητών που υπήρξε και μεγάλο αφιέρωμα στο φετινό συνέδριο.

Όπως δήλωσε ο Δρ Κωνσταντινίδης:
“Αποτελεί μεγίστη τιμή για μένα να συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις επιστημονικές δραστηριότητες του Society of Robotic Surgery. Η επανεκλογή μου στο Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο της SRS μου δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη να συνεχίσω την επιστημονική μου αυτή δραστηριότητα και να γίνομαι καλύτερος χειρουργός για τους ασθενείς που με εμπιστεύονται να τους χειρουργήσω αν πρέπει η να μη τους χειρουργήσω αν δεν χρειάζεται!

Η λαπαροσκοπική, με εμπειρία άνω των 16000 επεμβάσεων και η ρομποτική, με εμπειρία άνω των 2500 επεμβάσεων και η δια μέσου μίας τομής χειρουργική, η Single Site Surgery, άνω των 500 επεμβάσεων, είναι στα χέρια μας ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης των περισσότερων χειρουργικών προβλημάτων των ενδοκοιλιακών οργάνων. Έχουμε ελαχιστοποιήσει τις επιπλοκές και μεγιστοποιήσει τα άριστα αποτελέσματα με την αποφυγή των μεγάλων τομών.

Η ρομποτική αποκατάσταση της διαφραγματοκήλης και γαστροοισοφαγικής παλλινδρόμησης, της αχαλασίας οισοφάγου, της βουβωνοκήλης, της κοιλιοκήλης, οι επεμβάσεις για απώλεια βάρους, για όγκους καλοήθεις και κακοήθεις παχέος εντέρου, στομάχου, παγκρέατος, σπληνός, ήπατος, επινεφριδίων και γυναικολογικών οργάνων όπως και η ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μέσου μίας τομής αποτελούν για εμάς επεμβάσεις ρουτίνας από το 2006 με άριστα χειρουργικά αποτελέσματα. Σημειωτέον, ότι όλες αυτές οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται από την ομάδα μου λαπαροσκοπικά από το 1991, και ρομποτικά από το το 2006, αλλά όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο εμείς έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς μας. Στόχος πάντα η ελαχιστοποίηση της νοσηλείας, η αποφυγή χειρουργικών λοιμώξεων καθώς και όλων των μετεγχειρητικων επιπλοκών που έχουν σχέση με τις τομές.

Ευχαριστούμε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και ιδιαίτερως τον Πρόεδρο, Γιώργο Αποστολόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Βασίλη Αποστολόπουλο και τον Αντιπρόεδρο, Χρήστο Αποστολόπουλο για τον πλήρη εξοπλισμό μας με υπερσύγχρονη λαπαροσκοπική και ρομποτική τεχνολογία που μας επιτρέπει να πρωτοστατούμε στις εξελίξεις και να βρισκόμαστε συνεχώς ένα πολλά βήματα μπροστά. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι πολλές δεκάδες χειρουργών από νοσοκομεία όλου του κόσμου μας επισκέπτονται για να παρακολουθήσουν και να μάθουν τις τεχνικές μας. Η πρόσκληση για επίβλεψη άλλων χειρουργών για να ξεκινήσουν ρομποτική χειρουργική σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Ευρώπης και κυρίως της Αγγλίας αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή!
Αναμένουμε τα νέα ρομποτικά συστήματα που θα βγουν στην αγορά στα επόμενα 1-2 χρόνια και χαιρόμαστε που η ομάδα μας συμμετέχει ενεργά σε όλες αυτές τις συναρπαστικές εξελίξεις!»

https://sors.memberclicks.net/assets/docs/FINAL_SRS%202018%20Program.pdf

 — with Vip Patel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Είπαν για τον Δρ. Κωνσταντινίδη

Ηρθε και εμενα η σειρα μου να ευχαριστησω αυτο τον υπεροχο ΑΝΘΡΩΠΟ και εξαιρετο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ Konstantinos Konstantinidis και την ομαδα του Panos Athanasopoulos και Marinos Makris που...

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Προσφορά 3 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο υπουργείο Υγείας μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το...

Mέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου Society of Robotic Surgery, SRS

Νέα Διεθνής Τιμητική Διάκριση του Δρος Κ Μ Κωνσταντινίδη, MD, PhD, FACS. Επανεξελέγη μέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου της «Society of...

Νέο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινίασε το μοναδικό στην Ελλάδα, νέο πιστοποιημένο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», νέας γενιάς Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare, καθιστώντας το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σημείο...

Recent Comments